Welkom in onze toonzaal!

NunnaUuni’s gepatenteerde Gouden Vuur verbrandingsmethode voor hout produceert een extreem hoge temperatuur, waarin hout gelijkmatig vergast en efficiënt brandt. Als gevolg hiervan produceren NunnaUuni kachels slechts minimale uitstoot van fijn stof. Speksteenkachel, getest in overeenstemming met de testmethode voor accumulatiekachels, zijn gebouwd om te voldoen aan de toekomstige EU EcoDesign-normen voor de grenswaarden van de uitstoot van schadelijke stoffen. In deze strengste testmethode, alleen voor warmteopslagkachels, worden de rookgassen gemeten gedurende de gehele verbrandingsfase, vanaf het moment dat het vuur is aangestoken.

Europese normen voor de meting van de uitstoot van kachels.

De officiële testmethoden voor vrijstaande kachels (EN 13240) en inbouwkachels (EN 13229) meten de emissies alleen bij de nominale belasting en pas nadat de bedrijfstemperatuur is bereikt. Bij de uitstoot resultaten wordt dus geen rekening gehouden met het aansteken van de eerste houtlading en het opwarmen van de kachel.

Bij de Europese testmethode voor warmteopslag kachels (EN 15250) wordt de uitstoot vanaf de ontsteking gemeten, totdat de bedrijfstemperatuur van de kachel conform opgave van de fabrikant is bereikt en vervolgens totdat de voorgeschreven hoeveelheid hout volledig is verbrand. Het resultaat is dus een veel realistischere weergave van de uitstoot. 

De Gouden Vuur gasverbrandingsmethode (patent nr. EP1008808.)

De verbrandingsmethode Gouden Vuur die werd ontwikkeld en gepatendeerd door NunnaUuni is gebaseerd op de nauwkeurige richting van lucht, die verzekert dat exact de juiste hoeveelheid lucht wordt gebruikt in de verschillende verbrandingsfasen. Dit is mogelijk, omdat het rooster, die wij in onze kachels gebruiken, speciaal gebouwd is met gaten en uitgerust is met een regelaar die ervoor zorgt dat de hoeveelheid zuurstof precies juist blijft tijdens de verschillende verbrandingsfasen, van het aansteken van het vuur tot aan de sintels.

Verbrandingslucht wordt geleid naar de ruimte onder het Gouden Vuur rooster, hetzij vanuit de omringende ruimte of rechtstreeks van buiten het huis. Wanneer uitgevoerd van onder het rooster, koelt de lucht het rooster af en tegelijkertijd wordt het voorverwarmd.

Een klein gedeelte van de verbrandingslucht wordt onder de gloeiende sintels geleid via openingen in het Gouden Vuur rooster om ervoor te zorgen dat het gasverbranding proces gelijkmatig wordt verder gezet.

Het merendeel van de voorverwarmde verbrandingslucht wordt geleid vanuit de zijkanten van het Gouden Vuur rooster naar de ruimte rondom en boven de houtblokken waar deze fungeert als secundaire lucht en waarborgt dat de gassen, die gelijkmatig worden vrijgegeven van de genoemde houtblokken, branden op een hoge temperatuur van 800-1200 °C.

© Copyright 2024 Radialis