We zijn uitzonderlijk gesloten op 01/07 en 13/07 en sluiten van 20/07 tot 09/08 voor ons jaarlijks verlof.

Breng de zon in uw huis met een massakachel

Wist u dat zonnestralen en de warmte van een massakachel/tegelkachel een gemeenschappelijke oorsprong hebben? Dit magische woord is “infraroodstraling.” Infraroodstraling verwarmt ons diep van binnen, versterkt ons immuunsysteem en geeft ons de energie van een zomerdag, zelfs op koude dagen. Een massakachel bezorgt u in het winterseizoen een heerlijk gevoel, vergelijkbaar met zonnebaden.

Een Kachel voor Moderne Bouwstandaarden

In energiezuinige huizen of passiefhuizen kan traditionele verwarming vaak leiden tot oververhitting, omdat de warmte te snel wordt afgegeven. Een massakachel daarentegen geeft de warmte met vertraging af en verspreidt deze geleidelijk over meerdere uren. Hierdoor heeft de centrale verwarming voldoende tijd om zich aan te passen aan temperatuurschommelingen.

Massakachel - Brunner

Een Massakachel in Uw Eigen Stijl!

Een massakachel, vroeger bekend als een tegelkachel, kan volledig worden aangepast aan de stijl en warmtebehoefte van uw huis. Hij wordt op maat gemaakt volgens uw wensen, of u nu een traditionele of moderne uitstraling wilt. Wij kunnen voor u een uniek product creëren dat aan uw verwachtingen voldoet.

Warmte zonder Elektriciteit

Vooral in de winter en het tussenseizoen kunnen problemen ontstaan als de stroom uitvalt door storm of zware sneeuwval, wat de verwarming uitschakelt. In zo’n geval is het geruststellend om te weten dat een opslagkachel u niet in de steek laat, omdat hij zonder elektriciteit werkt. U kunt er altijd op vertrouwen.

Thuis Komen en Ontspannen

Wist u dat de aanschaf van een massakachel de beste manier van stresspreventie is? Het begint al met het ritueel van het opwarmen, waarmee u kunt ontspannen na een drukke dag. Maak het gezellig op de kachelbank, geniet van het vuur, bewonder de flakkerende vlammen en luister naar het knisperende hout – kom helemaal tot rust.

Brunner massakachel radialis

Gelijkmatige en Langdurige Warmte

In een massakachel of tegelkachel wordt de energie van het vuur opgeslagen in de keramische massa en geleidelijk via het oppervlak van de kachel afgegeven. Alle vaste objecten, muren en vloeren in de ruimte worden warm en houden de warmte vast of stralen deze terug in de omgeving. Dit minimaliseert de luchtcirculatie in de ruimte en voorkomt stofverspreiding, wat ideaal is voor mensen met allergieën.

Efficiënte Verwarming

Onder de kap van de massakachel bevinden zich hoogwaardige warmteopslagelementen gemaakt van gebakken chamotte. Dankzij de grote massa van het rookkanaal en de omkastingsplaten kan de tegelkachel de warmte tot wel 24 uur vasthouden.

Milieuvriendelijke Verwarming met Hout

Hout is een ongeëvenaarde hernieuwbare grondstof qua milieuvriendelijkheid. Wie met hout verwarmt, bespaart geld en draagt bij aan duurzaamheid. Het is echter van belang om alleen lokaal, natuurlijk en droog hout te gebruiken. Afvalhout of behandeld hout hoort niet thuis in de kachel. Ook het juiste aansteken is essentieel: het hout in de massakachel moet van bovenaf worden ontstoken.

Wilt u meer weten over de verbranding?

De automatisch gestuurde luchttoevoerregeling reguleert de verbrandingsluchttoevoer tijdens het verbrandingsproces. Op basis van de hoogste temperatuur berekent het de optimale uitschakeltijd voor de luchttoevoer en regelt dit volautomatisch. Zo wordt de gloed en warmte optimaal behouden in de verbrandingskamer, wat resulteert in een efficiëntere verbranding.

Ortner

Sinds de oprichting in 1983 staat Ortner GmbH garant voor de productie en technologische ontwikkeling van massakachels en de bijbehorende materialen. ORTNER produceert voor 100 procent in Oostenrijk en is gevestigd in Loosdorf bij Melk, waar het meer dan 40 medewerkers in dienst heeft.

Ortner’s assortiment bestaat uit diverse ontwerpen en modellen, die allemaal gemeen hebben dat ze energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid combineren. Deze massakachels zijn ontworpen om een gelijkmatige en langdurige warmteafgifte te bieden, wat ze ideaal maakt voor zowel moderne als traditionele interieurs.

Brunner

Massakachel - BrunnerBrunner, een gerenommeerd merk in de wereld van verwarmingssystemen, staat bekend om zijn hoogwaardige massakachels. Deze kachels, vervaardigd in Duitsland, zijn het toonbeeld van vakmanschap en innovatie. Brunner massakachels combineren traditionele houtverbranding met moderne technologie, wat resulteert in efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen.

De massakachels van Brunner zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. Ze maken gebruik van de massa van de kachel om warmte langdurig op te slaan en geleidelijk af te geven. Dit zorgt voor een consistente warmteverdeling, wat bijdraagt aan een comfortabel en gezellig huis.

Video’s comming soon

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis