Welkom in onze toonzaal!

Wat is een combikachel?

Rika Paro

Met een combi-kachel heb je de mogelijkheid om te verwarmen met hout of pellets. Verwarmen met pellets biedt meer comfort. Je kunt je kachel gemakkelijk programmeren met het aanraakscherm. Alle functies zijn beschikbaar in het Nederlands. Verwarmen met hout vereist wat meer toewijding omdat je in de gaten moet houden wanneer je een nieuw stuk hout moet toevoegen. Maar aan de andere kant gaat er niets boven het knisperende geluid van echt hout en blijft de vlam van hout het meest charmant.

Met de combi-kachel combineer je beide grote voordelen: comfort en een mooie vlam. Je kunt kiezen met welke brandstof je begint. Als je begint met pellets, kun je je kachel automatisch starten met één druk op de knop, of je kunt het van tevoren programmeren zodat het bijvoorbeeld om 7 uur ‘s ochtends start. Je kunt op elk moment de deur openen en een stuk hout toevoegen aan de verbrandingskamer. Het stuk hout zal vlam vatten van de brandende pellets. Door de toename van de temperatuur in de verbrandingskamer “weet” de kachel dat er hout in zit en stopt het de toevoer van pellets.

Wanneer je stuk hout is opgebrand, kun je meer hout toevoegen om het vuur brandend te houden. Als je geen nieuw hout toevoegt, zal de temperatuur in de verbrandingskamer geleidelijk dalen en zal de toevoer van pellets weer beginnen. Op deze manier blijft het altijd lekker warm, zelfs als je vergeet een stuk hout toe te voegen. Je kunt ook beginnen met hout, maar dan moet je het zelf aansteken met een lucifer en aanmaakblokjes. Hetzelfde principe als hierboven geldt: als het hout is opgebrand en er geen nieuw hout wordt toegevoegd, zal de kachel pellets leveren en zal de kachel blijven branden op pellets.

 

De voordelen van een hybride kachel op een rijtje

  • Automatische brandstofherkenning: De induo, Paro en Aduo detecteren automatisch of u met hout of pellets verwarmt en schakelen automatisch over, ook als u geen hout bijvult.
  • Maximaal comfort: Met het touch display kunt u alles intuïtief bedienen. Via de Rika firenet en Rika voice kan u uw combikachel heel eenvoudig bedienen.
  • Maximale onafhankelijkheid: Bij stroomuitval is het ook mogelijk om zonder stroom te verwarmen in de houtmodus.
  • Stille werking: de continue pellet toevoer en de geoptimaliseerde rookgasafvoer verminderen het geluid.
  • Verdrievoudigde warmtebenutting: Rika multiair maakt het mogelijk om de verwarmde lucht te verdelen naar twee andere kamers.
  • Natuurlijke warmteverdeling: de warmte wordt afgegeven via straling en natuurlijke convectie en veroorzaakt dus geen stof of lawaai
  • Minimaal stroomverbruik: het stroomverbruik is begrensd tot een ongekend minimum van 16 watt in standaard werking op vol vermogen
  • Snelle ontsteking: de keramische ontsteking, ontwikkeld door rika, zorgt voor een beduidend kortere opstarttijd, lager stroomverbruik en een langere levensduur.
  • Asverwijderingssysteem: dankzij het gepatenteerde interval asverwijderingssysteem met kantelmechanisme valt de as automatisch in de aslade.
  • 11 jaar ervaring: de Rika combikachel is sinds 2011 te koop in België

Hoeveel verbruikt een combi-kachel?

In ons assortiment combi-kachels varieert het vermogen tussen 2,5-10 kW. De Aduo van Animo en de Paro van RIKA hebben een vermogen tot 8 kW. De grote broer van de Paro, de Induo van RIKA, heeft een vermogen tot 10 kW.

Het verbruik van je combi-kachel hangt af van een aantal factoren, waardoor het moeilijk is om vaste cijfers te geven. Je moet zeker rekening houden met de situatie waarin de kachel zich bevindt. Hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is je huis goed geïsoleerd of niet? Het is ook belangrijk om te weten hoe koud de buitentemperatuur is. Het is ook belangrijk om te weten hoe koud het buiten is. Hoe kouder het buiten is, hoe meer warmte je zult moeten genereren. Als je slechts 50% van het vermogen gebruikt op een iets warmere dag in de lente, zul je ook veel minder brandstof verbruiken. Het verbruik van pellets verschilt ook van het verbruik van hout. Dus, het hangt ook af van wat jouw favoriete brandstof is! Dankzij de automatische brandstofherkenning kun je altijd wisselen tussen pellets en hout en vice versa, dus er is geen vast patroon qua verbruik.

Om een idee te krijgen van hoeveel brandstof je zou moeten verwachten te verbruiken, uitgaande van een 100% vermogen van 8 kW:

Houtverbruik: 2,2 kg/uur Pelletverbruik: 1,8 kg/uur

Wat is de prijs van een combikachel?

De prijs voor een combikachel is niet weinig en ligt tussen de 7000 euro en 8500 euro afhankelijk van de opties, maar omdat deze kachel bij veel klanten dienst doet als enige bron van verwarming, als hoofdverwarming dus, is dat bedrag zeker te rechtvaardigen. Reken er ook nog bij dat je met een Rika in huis zeker voor 25 jaar op je gemak bent, dan valt dit bedrag zeker nog mee.

Rikatronic technologie

doorsnede Induo combikachel

De rikatronic technologie zit standaard op alle combikachels van Rika of Animo en is een automatische luchtregeling die actief is tijdens het stoken met hout. Het zorgt ervoor dat je kachel ten allen tijde, de juiste hoeveelheid toevoerlucht binnen krijgt. Nooit te veel en nooit te weinig dus. Dit zorgt ervoor dat je veel minder hout zult verbruiken en dus minder werk zult hebben aan uw houtkachel. Het is ook een pak beter voor de uitstoot. Meer over de rikatronic technologie vind je hier.

 

Kan ik mijn combi-kachel op afstand bedienen?

Je kunt je combi-kachel op afstand bedienen vanaf je werk, in de auto, of vanaf elke plek (met internetverbinding). Met RIKA FIRENET kun je je combi-kachel starten en bedienen wanneer, waar dan ook, en op elke gewenste manier. Toegankelijk vanaf elke pc of mobiel apparaat met internettoegang.

Ruimtevoeler Rika

De Rika ruimtevoeler werkt eigenlijk als een slimme thermostaat die de kachel regelt op basis van de gewenste temperatuur en de huidige temperatuur. Door de kachel op deze manier aan te sturen wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd en wordt een constante en comfortabele temperatuur in huis gegarandeerd.

Multiair technologie

Met het multiair systeem van Rika kunt u 1 of 2 extra ruimtes mee verwarmen door middel van warme luchtdistributie. U legt simpel weg een kanaal tot in een andere ruimte waar dan warme lucht door wordt geblazen die van de kachel komt. Deze ruimtes kunnen dan apart worden verwarmd dmv bediening in het touch display of dmv bediening met een externe schakelaar/thermostaat in de kamers zelf. Met de multiair kunt u 2 kW naar een andere kamer brengen.

 

Rika Multiair

Animo Aduo

De Animo Aduo is eigenlijk een kopie van de Rika Paro, maar heeft een ander design. Deze kachel heeft een vermogen dat modulair is tussen 2,5-8 kW. De pelletvoorraad heeft een capaciteit van 30 kg net zoals bij de paro.

Animo aduo speksteen
Animo Aduo speksteen
Animo aduo wit
Animo Aduo wit
Animo aduo zwart
Animo Aduo zwart

Rika Induo

De Rika Induo is de voorganger van de Paro en de eerst hybride kachel op de markt. Deze heeft een vermogen tot 10 kW en er kunnen 34 kg pellets in. Ook houtblokken tot 40 cm kunnen erin in tegenstelling tot de paro of de aduo slechts 30 kg.

Rika Induo Speksteen
Rika Induo Speksteen
Rika Induo Kwart Anthraciet
Rika Induo Kwart Anthraciet
Rika Induo wit
Rika Induo wit

Rika Paro

De PARO combikachel biedt het beste van beide werelden door de voordelen van een houtkachel en een pelletkachel te combineren, terwijl hij er ook nog eens mooi uitziet. Het gebruiksgemak wordt verhoogd door de snelle ontsteking. Met een vermogen dat varieert van 2,5 tot 8,0 kW, is er voor elke situatie een geschikte PARO kachel beschikbaar. Deze combikachel maakt gebruik van omgevingslucht of externe lucht en beschikt over een reservoir van 30 kg. De kachel kun je ook gebruiken zonder elektriciteit.

Rika Paro speksteen
Rika Paro speksteen
Rika Paro zwart
Rika Paro zwart
Rika Paro Wit
Rika Paro Wit

Rika configurator

Op de website van Rika kun je uw kachel gaan selecteren in gelijk welke uitvoering om zo een beter zicht te hebben op de visualisering.

Naar de Rika configurator

Voor meer van onze producten, neem contact met ons op!

Induo Combikachel - RIKA

Paro Combikachel - RIKA

Bediening Touch Display - RIKA

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis