Welkom in onze toonzaal!

Thornhill fornuizen ``handmade in England``

“As iconic as the red double decker bus, post boxes and the mini”

De Thornhill fornuizen worden in Canterbury gemaakt door een gepassioneerd man, Ir Graham Thornhill, die zijn strepen verdiende bij AGA. Hij ging op zoek naar verfijning in vormgeving en afwerking. +20% ovenruimte, veilige hendels, verstelbare scharnieren… Hij ontwikkelde de meest efficiënte verbranding dankzij de T3 “Thornhill Turbo Techniek”. Het gamma omvat fornuizen op hout, gas, pellets en stookolie.

“A man on a mission” of liever “a couple”. Graham & Frances Thornhill runnen een fijn bedrijf met als missie “Het beste maken, zuinig, ecologisch, aan een scherpe prijs.”

Waarom koken in een oven van Thornhill als je een gewone elektrische oven kunt gebruiken?

Het antwoord is simpel: omdat het eten in een Thornhill eco range cooker gewoon veel lekkerder is! Er zit veel meer smaak in het voedsel doordat het gelijkmatig gebakken, gebraden, gekookt of verwarmd wordt zonder verlies van smaak, textuur of vocht. In een hete lucht oven wordt het vlees dikwijls uitgedroogd door de warme lucht. Met een stralingsoven is dat niet het geval. Het eten wordt van binnen uit mooi gelijkmatig opgewarmd en blijft zo veel sappiger.

U weet pas echt wat lekker eten is als je in een Thornhill hebt gekookt.

Niet alleen koken, maar ook verwarmen

Een thornhill fornuis dient niet alleen om op te koken, maar ook om je huis mee te verwarmen. De laatse versie van de 3 oven wood, de MK2 – heeft een vermogen van 6 kW met een ongezien rendement van 90,1% en een massa van > 550 kg. Dit zorgt ervoor dat het fornuis niet alleen super efficiënt werkt en dus zuinig werkt, maar ook nog eens zijn warmte accumuleert in de massa zoals een speksteenkachel dat kan. Hierdoor houdt de kachel dus zijn warmte langer vast en straalt deze af in de ruimte gedurende meerdere uren.

 

Hoe werkt een Thornhill range cooker

Goedkoper in gebruik, optimale efficiëntie, minimale CO² uitstoot – het zijn slechts enkele redenen om voor een Thornhill range cooker te kiezen. Traditionele fornuizen zoals aga of rayburn hebben veel tijd nodig om op temperatuur te komen. Hierdoor branden ze min of meer constant met als gevolg dat ze duur zijn in gebruik. Zeker in de huidige tijden moeten we proberen zo efficiënt mogelijk met onze brandstoffen om te springen.

Kenmerken van een 3 oven cooker

Enkele kenmerken van de 3 oven cooker – wood op een rijtje:

  • Katalysator: het fornuis beschikt over een katalysator welke ervoor zorgt dat er bijna geen fijn stof meer de lucht in komt.
  • Rendement: 90,1 %
  • grote dubbele kookplaat
  • opwarmingstijd oven: 30 minuten
  • 3 grote ovens met verschillende temperaturen
  • breed kleurenpallet

 

Models will be added shortly

Video’s will be added shortly

Contacteer ons voor meer info en prijzen.

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis