Welkom in onze toonzaal!

gezellige houtkachel

Waarom een houtkachel?

Vuur is sinds de oertijd een essentieel natuurelement dat de mens in staat stelde te overleven, licht te creëren en zich te beschermen. “Oermensen” maakten vuur van hout en stenen en namen het vuur mee naar hun grotten. Op vandaag schept het vlammenspel van een écht houtvuur nog steeds een gevoel van geborgenheid en autonomie.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

  1. Warmtebron: Houtkachels zijn effectieve warmtebronnen en kunnen een ruimte snel en gezellig verwarmen. Er kan niks op tegen een knetterend houtvuur.
  2. Onafhankelijkheid van elektriciteit: In geval van stroomuitval kunnen houtkachels nog steeds gebruikt worden om warmte te leveren, waardoor ze handig zijn tijdens noodsituaties.
  3. Milieuvriendelijkheid: Bij goed gebruik hebben moderne houtkachels relatief schonere verbranding. Dit zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen in vergelijking met oudere kachelmodellen. Dit kan echter variëren op basis van de efficiëntie van de kachel en het soort hout dat wordt verbrand.
  4. Lagere energiekosten: Hout is over het algemeen goedkoper dan andere brandstoffen, zoals gas of elektriciteit, wat kan resulteren in lagere stookkosten.
  5. Sfeer en gezelligheid: Houtkachels creëren een knusse en rustieke sfeer in huis. Het vuur en de gloeiende kolen kunnen een gevoel van gezelligheid geven.
  6. Kookmogelijkheden: Sommige houtkachels zijn ontworpen om ook als kooktoestel te dienen.
  7. hernieuwbare energie: Hout is een hernieuwbare bron, zolang er verstandig wordt omgegaan met het kappen en planten van bomen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die willen bijdragen aan duurzaamheid.

Het is echter belangrijk op te merken dat er ook enkele nadelen en overwegingen zijn bij het gebruik van houtkachels, zoals de uitstoot van fijnstof en verontreinigende stoffen, de noodzaak van regelmatig onderhoud, de juiste opslag van brandhout en de impact op de luchtkwaliteit, vooral in dichtbevolkte gebieden. Als je overweegt een houtkachel aan te schaffen, is het raadzaam om goed onderzoek te doen, rekening te houden met lokale regelgeving en milieunormen, en ervoor te zorgen dat je de kachel op de juiste manier gebruikt en onderhoudt.

Bij Radialis hebben we oog voor kwaliteit. Dit wil zeggen dat we enkel kwalitatieve merken in huis nemen om onze klanten het beste te kunnen bieden. Hieronder vind je al onze merken terug. Heb je een specifiek merk op het oog dan kunnen wij dit voor jullie natuurlijk altijd speciaal bestellen.

logo iron dog kachel
Jotul-logo.-Format-jpg-JT-01561
scan kachels logo
Rika logo
Logo Nunnauuni
altech_logo

Tech info can be added here

VIdeo’s will be added later on

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis