Welkom in onze toonzaal!

Domo speksteen sfeer

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een type kachel dat brandstof gebruikt in de vorm van pellets, die gemaakt zijn van geperst hout of andere biomassa zoals bijvoorbeeld graanafval. Het werkt op een vergelijkbare manier als een traditionele houtkachel, maar de pellets worden automatisch gevoed in de kachel door een geautomatiseerd systeem. Pelletkachels zijn energiezuinig en hebben een hoog rendement, wat betekent dat ze weinig brandstof nodig hebben om een grote hoeveelheid warmte te produceren. Daarnaast zijn pelletkachels ook relatief schoon en milieuvriendelijk, omdat ze minder uitstoot van schadelijke stoffen hebben dan in traditionele houtkachels.

Uitstoot pelletkachel

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

  • Energiezuinig: Pelletkachels hebben een hoog rendement en gebruiken weinig brandstof om veel warmte te produceren. Dit maakt ze een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw huis te verwarmen. Een RIKA pelletkachel heeft een rendement tot 94 %.
  • Milieuvriendelijk: Pellets zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals houtafval en zaagsel en het productieproces is minder belastend voor het milieu dan de productie van fossiele brandstoffen. Bovendien stoten pelletkachels minder schadelijke stoffen uit dan traditionele houtkachels, waardoor ze een milieuvriendelijke verwarmingsoptie zijn.
  • Gemakkelijk in gebruik: Pelletkachels zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Ze hebben een automatisch voedingssysteem dat de pellets vanuit een opslagtank in de kachel voert, waardoor u niet constant de kachel hoeft te voeden. Dit betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van de kachel en meer tijd kunt besteden aan andere dingen.
  • Stijlvol design: Pelletkachels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, waardoor ze passen bij verschillende interieurs. Of u nu een moderne of klassieke uitstraling wilt, er is een pelletkachel die bij uw stijl past. Dit betekent dat u niet hoeft te kiezen tussen functionaliteit en design, u kunt beide hebben met een pelletkachel.
  • Automatische thermostaat: Pelletkachels zijn vaak uitgerust met een thermostaat die de temperatuur automatisch regelt. Dit betekent dat u de gewenste temperatuur kunt instellen en de kachel zichzelf automatisch kan in- en uitschakelen om de temperatuur op peil te houden. Dit verhoogt het gebruikscomfort en zorgt ervoor dat u altijd in een warme en comfortabele omgeving verblijft.
  • Veiliger dan traditionele houtkachels: Pelletkachels zijn veiliger dan traditionele houtkachels, omdat er minder kans is op vonken en roetvorming. Bovendien zijn pelletkachels uitgerust met automatische uitschakelingssystemen die de kachel uitschakelen als er iets misgaat, waardoor het risico op brand wordt verminderd.

 

Kortom, een pelletkachel biedt veel voordelen ten opzichte van andere verwarmingsopties. Ze zijn energiezuinig, milieuvriendelijk, gemakkelijk in gebruik, hebben een stijlvol design, zijn uitgerust met een automatische thermostaat en zijn veiliger dan traditionele houtkachels.

Hoeveel verbruikt een pelletkachel?

In ons assortiment pelletkachels varieert het vermogen tussen 2,5-10 Kw. Het verbruik van uw kachel hangt af van een aantal factoren, waardoor het moeilijk is om vaste cijfers te geven. Je moet rekening houden met volgende vragen: 

  • Hoe groot is de te verwarmen ruimte? 
  • Is je huis goed geïsoleerd of niet? 
  • Hoe koud is het buiten?
  • Wat is mijn comforttemperatuur?

Om een idee te krijgen van hoeveel brandstof je verbruiken kun je volgende rekensom gebruiken: 

Verbruik/uur: Vermogen/ 5 kW

Pelletverbruik voor een toestel van 8 kW dat op vol vermogen draait: 1,8 kg/uur.

Pelletkachel kopen, hoeveel kost een pelletkachel?

De prijs voor een Rika pelletkachel ligt tussen de 3000 euro en 7500 euro afhankelijk van de opties en het gekozen model. Als de pelletkachel dienst doet als hoofdverwarming is het te verantwoorden om een groter budget aan de kachel te spenderen.  Er bestaan ook goedkopere pelletkachel merken, maar de kwaliteit en betrouwbaarheid is dan altijd wat minder. De service die je krijgt bij een Rika pelletkachel mag je ook zeker niet onderschatten. Wij vinden een RIKA pelletkachel de beste pelletkachel op de markt. 

Domo speksteen
Domo speksteen
domo zwart
domo zwart
domo witte natuursteen
domo witte natuursteen
domo wit
domo wit
Domo dekorglas zwart
Domo dekorglas zwart
Rika filo witte leisteen
filo witte leisteen
Filo zwarte leisteen
Filo zwarte leisteen
Filo zwart staal
Filo zwart staal
Sumo zwarte leisteen
Sumo zwarte leisteen
Sumo zwart staal
Sumo zwart staal
Sumo zwart decorglas
Sumo zwart decorglas
Sumo witte leisteen
Sumo witte leisteen
Sumo roesteffect bruin
Sumo roesteffect bruin
CONNECT PELLET F38
CONNECT PELLET F38
CONNECT PELLET F22
CONNECT PELLET F22
LIVO
LIVO
Interno
Interno
COSMO wit
COSMO wit
Cosmo zwart
Cosmo zwart
SONO speksteen
SONO speksteen
COMO II witte natuursteen
COMO II witte natuursteen
COMO II speksteen
COMO II speksteen
SONO witte natuursteen
SONO witte natuursteen
SONO zwart
SONO zwart
Corso zwart staal
Corso zwart staal

Rika firenet

Je kunt je pelletkachel op afstand bedienen vanaf je werk, in de auto, of vanaf elke plek (met internetverbinding). Met RIKA FIRENET kun je je combi-kachel starten en bedienen wanneer, waar dan ook, en op elke gewenste manier. Toegankelijk vanaf elke pc of mobiel apparaat met internettoegang.

Via deze link kun je een video bekijken hoe de multiair van Rika nog beter uitgelegd wordt.

Rika Firenet

Rika Touch bediening

Gebruiksvriendelijke bediening voor ultiem gemak. Met het ingebouwde aanraakscherm kunnen alle RIKA-pelletkachels en -combikachels moeiteloos en comfortabel worden bediend. Dit scherm biedt heldere veiligheidsinstructies en maakt het handig om verwarmingstijden te programmeren.

De Rika ruimtevoeler werkt eigenlijk als een slimme thermostaat die de kachel regelt op basis van de gewenste temperatuur en de huidige temperatuur. Door de kachel op deze manier aan te sturen wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd en wordt een constante en comfortabele temperatuur in huis gegarandeerd.

Touch display Rika

Rika MULTIAIR

Met Rika multiair wordt de warme lucht vanuit de kachel naar wel twee extra kamers gevoerd, die daardoor ook verwarmd worden.

Een RIKA-kachel zorgt voor een comfortabele warmte in uw huis – het potentieel van uw kachel reikt verder dan slechts één ruimte! Met RIKA MULTIAIR heeft RIKA een technologie ontwikkeld die het vuur optimaliseert. Hiermee kunt u met één kachel tot wel 3 ruimtes verwarmen.

 leidt de verwarmde lucht van de kachel via verbindingsslangen naar maximaal twee andere vertrekken, die op hun beurt met convectielucht worden verwarmd. De ruimte waarin de kachel is geïnstalleerd, profiteert voornamelijk van stralingswarmte en natuurlijke convectie, zoals bij elke kachel.

Ontdek meer in deze video

Rika multiair

Stille werking

RUSTIGE FUNCTIONALITEIT

Ervaar volledige kalmte en ontspanning. Dankzij de traploze motor die te vinden is in alle RIKA-pelletkachels, -combikachels en -inbouwhaarden, behoort het zoemende geluid van traditionele pelletkachels tot het verleden. De vijzelmotor draait constant en werkt buitengewoon stil. De voortdurende motorstroomregeling en nauwkeurige, betrouwbare werking vormen enkele van de andere belangrijke voordelen.

stille pelletkachel

Automatisch kantelrooster

Automatische zelfreiniging voor je kachel. RIKA-pelletkachels en -combikachels met ingebouwde automatische asverwijdering zorgen voor een onderhoudsvriendelijke ervaring. Het geautomatiseerde kantelrooster transporteert regelmatig as van de verbrandingskamer rechtstreeks naar de aslade, waardoor jouw tussenkomst bijna overbodig wordt. Met het gepatenteerde RIKA-zelfreinigingssysteem, dat elke uur de verbrandingskamer reinigt, is het schoonmaken van de kachel moeiteloos en gemakkelijk.

Rika automatisch kantelrooster

Rika Multiair

Rika firenet

Rika touch display bediening uitgelegd

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis