Welkom in onze toonzaal!

Pellets, een positieve toekomst?

Pellets, een positieve toekomst?

Gas en elektriciteit worden stillaan onbetaalbaar en dit doet mensen sneller overstappen op alternatieven zoals pellets

De energieprijzen swingen de pan uit. Gas en elektriciteit worden stillaan onbetaalbaar en dit doet mensen sneller overstappen op alternatieven zoals pellets.
Ook pellets, die al jaar en dag een stabiele prijs kennen, ontsnappen niet aan de prijsstijging. Al is die niet zo extreem als gas of elektriciteit.

De situatie op de pelletmarkt vandaag is ongezien.

Zijn de prijsstijging en beperkte beschikbaarheid van pellets in zakken te wijten aan hamstergedrag of speculatie? Veel mensen kochten heel wat meer dan wat ze jaarlijks nodig hebben en sommige leveranciers wachten tot de prijs opnieuw stijgt om beschikbare voorraad te koop aan te bieden. Door dit spel, in combinatie met een beperkte afzakcapaciteit, zorgt voor te korten op de markt.

Er is ook goed nieuws : in bulk zijn ze vlot leverbaar. Je huidige klanten met een silo of nieuwe klanten die voor een silo kiezen kan je dus gerust stellen. Er zijn pellets genoeg.

De vorige weken zijn we in gesprek gegaan met verschillende spelers in de pelletindustrie om erachter te komen wat er aan de hand is maar het beeld is nog steeds onduidelijk.
Maar één ding stemt ons erg optimistisch: we hebben nog van niemand gehoord dat er een gebrek aan grondstof is. Dat is heel belangrijk voor een verzekerde toekomst.

Een dergelijke situatie (gehamster en tekort aan zakgoed) kan niet blijven duren. De pelletpersen blijven produceren en diegene die pellets insloegen voor een paar jaar ver, zijn bediend.

Het lijkt ons dus dat de markt terug zal stabiliseren.

 

Bron: Ökofen Belgium

  • October

    8

    2022
  • 1074
  • 0

ONS AANBOD

Benieuwd wat we in de aanbieding hebben?

Ons aanbod bekijken

Wij helpen u bij het optimaal gebruiken en onderhouden van uw kachel of haard. Leer ons kennen.

© Copyright 2024 Radialis