We zijn uitzonderlijk gesloten op 01/07 en 13/07 en sluiten van 20/07 tot 09/08 voor ons jaarlijks verlof.

Tips speksteenkachel: onderhoud van uw speksteenkachel, waar u op moet letten

Tips speksteenkachel: onderhoud van uw speksteenkachel, waar u op moet letten

Met deze tips speksteenkachel leer hoe je uw NunnaUuni speksteenkachel het best onderhoud. In onderstaand artikel vind je enkele handige tips

Op welke manier kun je uw NunnaUuni speksteenkachel het best onderhouden. Hieronder vind je enkele handige tips.

Schoonmaken van het gouden-vuur rooster

Maak het golden fire rooster altijd schoon voor het verwarmen met een haardborstel of dergelijke, zodat de lucht vrij door de luchtgaten in het rooster en rond het rooster kan stromen.

As verwijderen en opbergen

Maak de aslade regelmatig leeg, voordat het as de luchtstroom naar het rooster blokkeren. Controleer en reinig indien nodig het rooster en de onderhoudsruimte wanneer u de
aslade leegmaakt. Probeer dus zeker wekelijks de asbak leeg te maken.

De rookkanalen van de schoorsteen vegen

Neem voor het vegen en reinigen van de schoorsteen de nationale en regionale voorschriften in acht. Een schoorsteenveger moet altijd de wettelijk verplichte inspectie en schoonmaakbeurt uitvoeren. Een regelmatige schoonmaakbeurt voorkomt het gevaar op schoorsteenbrand in het rookkanaal. De haard moet regelmatig, minstens één keer per stookseizoen, worden gecontroleerd op properheid en regelmatig
worden gereinigd. De roetlaag op het oppervlak van de kanalen doet afbreuk aan de warmteopslag en de verwarmingseigenschappen van de haard.

Schoonmaken van de haardoppervlakken

 

Basisreiniging

Verwijder stof en afval met een zachte borstel of voorzichtig stofzuigen met een borstelachtig of zacht hulpstuk. Poets de oppervlaktestenen met een vochtige reinigingsdoek en gewone reinigingsvloeistof.

Vlekken

Veeg vlekken zo snel mogelijk weg. Gebruik een gewone reinigingsvloeistof om vlekken te verwijderen Verwijder moeilijke vlekken door op het steenoppervlak te wrijven met schuurpapier (korrel: 180) of met een
schuurspons. Gebruik water voor het opwrijven, zodat het oppervlak vlak en blinkend wordt. Wrijf na het schuren het opgehoopte schuursel weg met water.

Dichtingen

De dichtingen van de kachel moeten jaarlijks gecontroleerd worden en indien nodig vervangen worden. Wij kunnen hiervoor zorgen tijdens het jaarlijks onderhoud.

Deurglas

Maak nadat de deur is afgekoeld het binnen glas schoon met vochtig gemaakt papieren zakdoekjes of een niet-schurend sponsje voor de assen. U kunt ook reinigingsmiddelen gebruiken bedoeld voor de schoonmaak van glas of keramische fornuizen. Volg de instructies voor het gebruik van het reinigingsmiddel!

 

Tip: hardnekkige roetvlekken krijg je gemakkelijk weg met azijn of een mengsel van azijn en water.

  • March

    22

    2023
  • 1939
  • 0

ONS AANBOD

Benieuwd wat we in de aanbieding hebben?

Ons aanbod bekijken

Wij helpen u bij het optimaal gebruiken en onderhouden van uw kachel of haard. Leer ons kennen.

© Copyright 2024 Radialis