Welkom in onze toonzaal!

Reiniging en onderhoud

Radialis staat paraat voor de professionele reiniging van uw schouw, inclusief attest voor de brandverzekering.

Courante wisselstukken en roosters zijn op voorraad.

Schouw vegen

Het belang van het vegen van uw schoorsteen.

Wat houdt de schouw vegen precies in?

Een schouw is een belangrijk onderdeel van een huis, vooral voor huizen met open haarden, houtkachels of andere soortgelijke verwarmingssystemen. De schouw zorgt ervoor dat de rook en gassen die bij verbranding vrijkomen, veilig worden afgevoerd. Om deze reden is het essentieel om de schouw regelmatig schoon te maken en te laten vegen.

De schouw vegen is belangrijk omdat het de ophoping van roet, teer, as en andere afvalstoffen vermindert. Deze ophoping kan leiden tot verstoppingen en blokkades in de schouw, waardoor de rook niet goed kan ontsnappen. Dit kan resulteren in een gebrek aan zuurstof in de kamer, wat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de bewoners van het huis.

Schouwbrand – een vuur die je liever niet ziet…

Een ander probleem dat kan ontstaan ​​als de schouw niet wordt schoongemaakt, is dat er brand kan ontstaan. De ophoping van brandbare materialen in de schouw kan een vonkje vatten en een schoorsteenbrand veroorzaken. Een schoorsteenbrand kan snel uit de hand lopen en kan het hele huis in brand zetten. Het is daarom essentieel om de schouw regelmatig te laten vegen om deze risico’s te minimaliseren.

Frequentie schouw vegen

Hoe vaak moet de schouw worden geveegd? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de frequentie waarmee de open haard of kachel wordt gebruikt, het type brandstof dat wordt verbrand en de kwaliteit van de schouw. In het algemeen wordt aanbevolen om de schouw minstens één keer per jaar te laten vegen, maar in sommige gevallen kan het nodig zijn om dit vaker te doen.

Als u een open haard of houtkachel gebruikt, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de conditie van de schouw en deze regelmatig te laten vegen door een professional. Het vegen van de schouw is een eenvoudige, maar belangrijke stap om de veiligheid van uw huis te waarborgen en om problemen in verband met de luchtkwaliteit te voorkomen. Door deze stappen te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw huis veilig en comfortabel blijft tijdens de wintermaanden.

Prijzen en wetgeving

Meer info omtrent de wetgeving rond het vegen van de schouw vind je op de website van vlaanderen:

https://www.vlaanderen.be/schoorsteen-reinigen

Wij vegen uw schouw voor:

  • Schouw + kachel: 90 euro excl. BTW
  • Schouw + pelletkachel: 150 euro excl. BTW
  • Speksteenkachel: 150 euro excl. BTW 

Het onderhouden van uw pelletkachel of gashaard is ook iets dat wij kunnen doen.

Enkele van onze projecten

Liever zelf het onderhoud doen? Het kan!

Zelf de handen uit de mouwen steken voor het onderhoud van je kachel en schouw? Dat is zeker mogelijk! Als je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan, is het wel cruciaal om je goed in te lezen over de structuur en werking van het rookkanaal. Zo voorkom je schade en zorg je voor een veilige en effectieve reiniging. Informeer jezelf goed, of laat je bijstaan, en je kachel en schouw blijven in topconditie!

Bekijk onze brochures en downloads

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis