Welkom in onze toonzaal!

100j Fins technisch vernuft

NunnaUuni, dat is 100 jaar Finse expertise. Mammutti speksteen wordt in de steengroeves van NunnaUuni ontgonnen. Deze steen is een gelaagd parelgrijs mineraal dat in de richting van, de gelaagdheid heel snel warmte opneemt. Tegen de richting van de gelaagdheid in is de opname van de warmte 3 maal langzamer waardoor de opgeslagen warmte heel lang en zacht kan worden uitgestraald.

De “Golden Fire” technologie van NunnaUuni geeft amper restgassen of residu van fijnstof vrij. Het is een gepatenteerd luchtgeleidingssysteem dat voor een zeer heet, gelijkmatig vuur zorgt en dit zonder oververhitting van de rookgaskanalen, vloer of plafond. 

Het resultaat is een onverslijtbare, zuinige en gezonde verwarming.    

Vorige generaties wisten het en hedendaags onderzoek bewijst het: Speksteenkachels produceren een zeer behaaglijke warmte die reuma en de gevoeligheid van luchtwegen, ogen en slijmvliezen verlicht. Ze is werkzaam via de opperhuid en stimuleert het metabolisme, de bloedsomloop en het immuunsysteem. Infrarood of stralingswarmte verwarmt de kamerlucht niet. Geen stoffige, droge lucht, een streling voor de huid. 

Ingenieus binnenwerk

De speksteenkachels van NunnaUuni hebben een ingenieus binnenwerk vervaardigd uit Mamutti speksteen. Bij een optimaal gebruik bereikt de vuurhaardtemperatuur 1200 °C, dé temperatuur die vereist is om hout volledig te verbranden.

Door de interne kachelstructuren wordt enkel de warmte die nodig is voor de schoorsteentrek aan de schoorsteen vrijgegeven. De overige warmte wordt opgeslagen in de speksteenmassa en geleidelijk onder de vorm van infrarood afgegeven.

Naar producoverzicht

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis