Welkom in onze toonzaal!

Hoxter staat voor geavanceerde technologie

Het comfort van een kraakheldere ruit staat garant voor een maximaal gebruikscomfort. De slimme luchtspoeling zorgt ook voor een dynamische bescherming van de hoogwaardige keramische ruit.

Perfecte luchtdichtheid: de haarden zijn gemaakt van hittebestendig staal dat in tegenstelling tot standaard constructiestaal verrijkt is met chroom en nikkel. Dit zorgt voor een lange levensduur en mechanische stabiliteit onder thermische belasting.

Oppervlakteafwerking: de verf heeft een weerstand tot 600 °C en is van het kwaliteitsvolle Senotherm-gamma.
Ze hardt uit bij kamertemperatuur, waardoor ze extreem goed bestand is tegen mechanische schade. Geen geur of rook tijdens het stoken.

 

Doordacht liftdeurmechanisme en stevig deurprofiel:

Bij het openen van de haard wordt de liftdeur naar boven geschoven in het bovenste deel van de inbouwhaard en dus niet in de leefruimte. Dat alles in één soepele beweging.

In de eerste fase wordt de deur losgemaakt van het haardlichaam, zodat de afdichting bij de daaropvolgende opwaartse beweging niet belast wordt (slijtage). De deur wordt vervolgens enkele millimeters van het haardlichaam verwijderd en naar boven geschoven. De gesloten deur wordt onderaan door een veermechanisme met een kracht van 25 kg tegen het haardlichaam aan gedrukt. Op die manier is de verbrandingskamer helemaal afgedicht. Het deurprofiel is zeer stevig en stabiel, duurzaam bij intens gebruik.

De liftdeur wordt in het bovenste deel van de haard in een gesloten kamer omhooggeschoven. Acht kogellagers zorgen voor een soepele werking van het complete mechanisme. De vlotte en precieze beweging van de lagers wordt bepaald door roestvrijstalen profielen die op het lichaam zijn bevestigd.

Bij het sluiten van de deur wordt door een veermechanisme met een kracht van 250N tegen het lichaam gedrukt. De vuurhaard is dus volledig luchtdicht.

Individueel design

U kiest uw design tot in de kleinste details voor de haard van uw dromen met tal van afmetingen en opties. Eenzijdig, tweezijdig of hoekmodel met naadloos hoekglas.

Handvat en luchtregeling van RVS of afgewerkt met zwarte coating.Handig afneembaar handvat. Het handvat is makkelijk te koppelen onderaan de haard.

Onzichtbare kaders! Het kader ziet men niet bij Hoxter waardoor men een uitstekend zicht op het vuur heeft. Breed gamma aan aanbouwframes en op bouwframes in verschillende afmetingen.

 

 

 

 

 

 

 

Ook speciale ontwerpen zijn mogelijk. Lichte of donkere bekleding van de vuurhaardchamotte.

Gebruiksgemak en optimaal verbrandingsrendement:

Dankzij de perfecte dichtheid van de vuurhaard leidt een lichte beweging van de luchtregelingshendel tot een snelle reactie van het vuur. Ondanks de hoge temperaturen in de verbrandingskamer wordt de veilige en comfortabele bediening niet belemmerd.
De vorm van de bedieningselementen is zo ontworpen dat ze tijdens het gebruik systematisch afkoelen.

Alle modellen kunnen optioneel worden uitgerust met een robuuste luchtklep met deurcontact en temperatuur- sensor. Dit extra systeem verzekert u een optimale houtverbranding (toprendement van 80 tot 89 %) ook bij wisselende weers- en trekomstandigheden. Dit systeem registreert op elk moment de fase waarin het verbrandingsproces verkeert en regelt de aanvoer van verbrandingslucht overeenkomstig de voorziene hout hoeveelheid. Als het vuur is gedoofd wordt de luchtaanvoerklep automatisch volledig gesloten.

Topservice en garantie

Met maar liefst 5 jaar garantie op het mechanisme (3 jaar meer dan wettelijk vereist) en 2 jaar garantie op chamotte stenen en de ruit levert Hoxter het ultiem bewijs van hun geloof in een blijvende kwaliteit.

Neem contact op

Vragen of Interesse in een van onze producten? Twiifel niet om ons te contacteren

Contact us
© Copyright 2024 Radialis